Vadhajtások

A MOB hosszúcicire tette a Jobbikot: Borkainak továbbra is jár az életjáradék

A bizottság elnökének ma elfogadott álláspontja szerint a javaslat amellett, hogy nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével és az alkotmányos jogokkal sem.

A hvg.hu azt írja, bár a Magyar Olimpiai Bizottság létrehoz az eddigi etikai és jogi bizottságból kiváló különálló etikai bizottságot, az elnökség hangsúlyozta, hogy fontosnak tartják, hogy az olimpiai járadék feltételei objektívek maradjanak.

Korábban a jobbikos Steinmetz Ádám benyújtott egy törvényjavaslatot, amely szerint erkölcstelen életvitel esetén is megvonhatnák az életjáradékot az olimpiai bajnokoktól. Ezt a javaslatot küldte meg a ma ülésező MOB elnökségének, hogy véleményezzék szakmai szemmel.

A törvényjavaslatot Steinmetz Borkai Zsolt volt olimpiai bajnok szexbotránya miatt nyújtotta be, és bár a tornaszövetség visszahívta Borkait a MOB-ból, aki így már nem tagja a testületnek, a bizottság korábban azzal hárította el az olimpiai járadékról szóló kérdést, hogy erről a sportpolitikáért felelős miniszternek kell döntenie. Az Emmi akkor azt közölte, hogy csak az veszti el érdemtelenség miatt az életjáradékát, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották. Ezen változtatna Steinmetz javaslata, amelyet a MOB most a fenti indokok miatt nem támogatott.