2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ciprust már elárasztották a migránsok

Népességéhez mérten Ciprusra érkezik a legtöbb migráns az uniós tagállamok közül. Két és fél év alatt közel ötszörösére nőtt az új menedékkérők száma a kis földközi-tengeri szigeten.

A Cyprus Mail angol nyelvű napilap korábban arról írt, hogy ha a migráció a jelenlegi ütemben folytatódik, öt év alatt akár 100 ezerre nőhet a migránsok száma Cipruson. Ez a teljes lakosság 3,5 százalékát tenné ki, ami a legmagasabb arány az uniós tagállamokban. Cipruson az új menedékkérelmek száma két év alatt több mint a négyszeresére nőtt, a 2017 eleji 730-ról több mint 3500-ra 2019 közepéig. A svéd közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a szárazföldön feltartóztatott migránsok belföldi repülőjárattal könnyen eljuthatnak a Törökország által ellenőrzött Észak-Ciprusi Török Köztársaságba, majd onnan tengeri vagy légi úton mehetnek tovább a sziget görögök lakta részére.

A migránsok jelenleg Cipruson át juthatnak be a legkönnyebben az Európai Unió területére.

A ciprusi belügyminiszter az észak-ciprusi hatóságokat nyáron azzal vádolta, hogy segítik a déli részre irányuló emberkereskedelmet, ami bűncselekmény, és az ilyen viselkedés „európai szinten nem tolerálható".Forrás: v4na.com nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató