Vadhajtások

Nyomulnak Gyurcsányék: Vágó István egy fővárosi cég felügyelőbizottságába ülhet be

Néhány a városvezetéstől függő pozícióról fog dönteni a fővárosi közgyűlés következő ülésén. Az Index által leközölt hosszú lista legismertebb szereplői a következők:

A legviccesebb nem is önmagában az, hogy Vágó István gyurcsányista lepukkant tévése azonnal beleülhet a BKV-leányvállalat Vasúti Járműjavító Kft fb-jébe, hanem hogy ezt mivel magyarázta meg.

Hát azzal,

hogy a cég tevékenységi köre szerinte közelebb van az eredeti végzettségéhez, mint a tévézés.

Vágó ugyanis – ezt az eddigiekből nehéz lenne kitalálni – vegyészmérnökként végzett. Fb-tagként havonta a minimálbér összegét kaphatja, vagyis 149 ezer forintot. Egy fb-tagnak cserébe évi néhány alkalommal kell “dolgoznia”.

A másik izgalmas név Vásárhelyi Máriáé. Ő eddig szociológusként és közvélemény-kutatóként volt ismert, most viszont a színházi ügyek szakértőjeként mutatkozhat be ha megszavazzák, jelölt ugyanis a József Attila Színház Nonprofit Kft. fb-elnöki pozíciójára.

Ismert név még a progresszív értelmben vett politikai ejtőernyősök mezőnyében Mártha Imre, aki nemcsak bulvárlapszereplő, de Gyurcsány miniszterelnöksége alatt az MVM vezérigazgatója is volt. Ő a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottsági elnöke lehet. A testületnek tagjelöltje az Gegesy Ferenc, aki 20 éven át volt Ferencváros polgármestere.

Régi ismerős a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. fb-tagjelöltjei között Bőhm András egykori SZDSZ-es politikus, volt fővárosi frakcióvezető.

Hegyi Gyula korábbi MSZP-s képviselő és pártalelnök nemhiába írt filmritikákat is újságíró korában: ha elfogadják az előterjesztést, a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottságában kamatoztathatja azokat a minimálbér másfélszereséért.

Lassan kamatozni kezd az is, hogy a szocialista Komjáthi Imre egyszer odaláncolta magát az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez: elnök lehet a Budapest Esély Nonprofit kft fb-jében, igaz csak a minimálbér kétharmadáért.

Forrás: Soros-blog