Vadhajtások

Varga Judit : csatlakozzunk minél többen a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez

Varga Judit igazságügyi miniszter aláírta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezését, melynek célja, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését célzó uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeit is kötelező legyen érvényesíteni.

„Csatlakozzunk minél többen! A mai napon én is aláírtam a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését, melynek célja, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését célzó uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeit is kötelező legyen érvényesíteni. A kezdeményezés itt írható alá:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Dabis Attila, az SZNT külügyi megbízottja péntek reggel az M1 aktuális csatornán arról beszélt: rosszul áll a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtés. Elmondta, hogy már csak kilencven nap van hátra az akció végéig, és a szükséges egymillióból eddig mindössze hatvanezer aláírás gyűlt össze. A külügyi megbízott szerint még mindig van elegendő idő arra, hogy ezen változtassanak, de ehhez mostantól naponta legalább tízezer aláírást kell gyűjteniük – tette hozzá. Azt mondta: az SZNT által kezdeményezett akciót azért indították, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez.

Forrás: Varga Judit közösségi oldala, MTI