2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Svédországban káosz uralkodik: négy robbantás 24 óra alatt

A véget nem érő robbantási időszak folytatódik Svédországban. Mindössze 24 óra alatt négy robbanás történt - valamint 24 embert evakuáltak, miután a robbanóanyagokat találtak a rendőrök Helsingborgban - írja a Timesofsweden.com.Körülbelül egy órával péntek éjfél után bomba robbant fel a Helsingborgban a szociális igazgatóság bejáratánál, ahol súlyos anyagi károkat okozott.

„Megpróbálják megijeszteni a kormányhivatalt, hogy destabilizálják az államigazgatást. Ez a jogállamiság, a kormányhivatal és a demokrácia ellen elkövetett bűncselekmény. A szociális igazgatóság bejáratának a felrobbantása ugyanolyan súlyos, mint a rendõrség felrobbantása"

- mondta Elina Bratt, Helsingborg biztonsági fõnöke az SVT-nek.Korábban este 24 embert evakuáltak, miután robbanóanyagokat találtak egy apartmanházban, csak néhány száz méterre a robbanás helyétől. A lakásban 6 embert tartóztattak le a robbanóanyagokkal kapcsolatban.Máshol is robbanás történtBorås városában 22:40 körül, ahol egy apartmanház bejáratánál robbantottak. Láttak embereket elrohanni a területről a robbantás után, és a rendőrség leírása szerint egy fehér kombi-autót elhagyta a területet. Robbantási technikusok voltak a helyszínen, és arra a következtetésre jutottak, hogy a robbanást valamiféle machinált tűzijáték okozta (egy hatalmas illegális tűzijáték, amelyet a rendőrség egy kézigránáttal hasonlított össze). Egy héttel ezelőtt ugyanazt az épületet egy másik bomba célozta meg. Ez azonban nem minden, mivel Svédországban még 2 robbantás történt egy 24 órás időszak alatt a kora csütörtök reggel és a kora péntek reggel között.

2 bombát dobtak autókra

Felrobbantottak egy autót, amely a torslanddai Volvo gyár parkolójában parkolt, és egy másik autót közvetlenül Stockholm külterületén. Mindkét robbanás megrongálta az autókat, a Stockholm külvárosában történt robbantás hatalmas volt. Az autóalkatrészek szétszórtan voltak láthatók az utcán.

2019-ben rekord számú robbantást tapasztalhattak Svédországban, 257 robbanással az egész országban - 60% -os növekedést jelent az előző évhez képest.

A svédországi bombázási krízis perspektívájának a figyelembe vételéhez figyelembe kell venni, hogy Svédország kicsi ország, mindössze 10 millió lakosa van. Ha a 2019-ben Svédországban történt robbantások száma az Egyesült Államokban történt volna meg, akkor az egy év alatt több mint 8300 robbantással egyenlő lenne.Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató