2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A recskahuszár Gréczy is ráizgult a témára: Összekapaszkodva most lehet kormányt buktatni

Gréczy Zsolt szerint reszeltek a kormánynak, csak az érintettek még nem tudnak róla. E nedves álmát a nagy múltú és közkedvelt kiadvány, a Balramagyar.hu pixelein közölte ezekben a nehéz, kézfogás-mentes időkben, amikor az interperszonális kapcsolatokat csak telekommunikációs eszközökkel tarthatjuk,- szúrta ki a Pestisrácok.hu.Az egykori képviselő szerint a koronavírus-járvány nem a vég, hanem a kezdet. Sőt, lehetőség, hogy az ellenzék végre szerezzen egy találatot. Gréczy a lapban felállított egy elméletet, mely szerint a haladó baloldal most végre képes lesz megcsinálni azt, amire 2011 óta vágyakoznak: most megbuktatják a kormányt. A Demokratikus Koalíció nevében akkora izgalomba jött saját magától, hogy nem puha, hanem egyenesen kemény diktatúrának nevezi a koronavírus-elleni védekezésről szóló törvény elfogadása utáni Magyarországot, amiben tömegek éheznek, a többieket pedig maga Orbán nyomorgatja pusztán passzióból.Orbán bármit meg fog tenni, hogy elkerülje a bukást. Bármilyen árat megfizet érte. Vagy megfizetteti velünk. Semmi nem számít, erre kell készülni. De Orbán feladta a látszatdemokráciát is. Színt vallott, és ezzel mindenki másnak végre el lehet indulni egy másik úton– mutogat rá arra a képviselő, hogy a király meztelen.
Gréczy Zsolt az ellenzéknek is irányt mutat. Összekapaszkodást javasol az oppozíció aprajának és aprajának, mert együtt nagyok lesznek és erősek. A politikus szerint amit most látunk, az már a torkolattűz, mert az ellenzék megkezdte az ország megszerzésére irányuló műveleteket, elmúlt az ernyedtség, a petyhüdtség ideje.Az ellenzék számára itt az esély. Segíteni a mentést és még jobban összezárni. A diktátor-törvény elutasításával az ellenzék pártjai megteremtették annak lehetőségét, hogy hitelesen álljanak össze a sorsdöntő harcra– küldi ellenzéki ismerőseinek a csábító üzenetet az egykori képviselő, amiben semmit nem takar ki a rideg valóságból. Ehhez még azt is hozzáteszi, hogy potenciálisan készen kell állniuk az „ország átvételére” is, miután az ellenzék pártjai intim kapcsolatba kerültek egymással sürgősségi jelleggel, hiszen most nincs idő az udvarlásra.

MINDENÉRT IS ORBÁN A HIBÁS

Gréczy abba az irányba gyúrja a gondolatait, hogy tíz évnyi kétharmados kormányzás után minden a kormány felelőssége. Ahogy írja: nem visszafelé kell mutogatni, hanem mereven kitartani amellett, hogy minden megbetegedésért és hiányzó felszerelésért, „minden elvesztett állásért, bedőlt vállalkozásért, kenyér- gyümölcs- és húsdrágulásért Orbán Viktor lesz a hibás”.Orbán megoszthatta volna a felelősséget. Kezdeményezhetett volna Nagy Nemzeti Összeborulást. Nem tette. És ezzel megnyitotta az utat a változáshoz– fitymálja Gréczy a kormány szerinte helytelen magatartását. Gyurcsány jobbkeze szerint a kormány bevonhatta volna a védekezésbe az ellenzéket is, de ha már úgy döntött, hogy magányosan veszik fel a harcot ezzel az apró kis vírussal, akkor viseljék a következményeit. Gréczy állítja, most nagyon eltökéltek, több időt nem fognak elmorzsolgatni ebben a diktatúrában, nem puszta kézzel, hanem kivont karddal mennek neki a rezsimnek, hogy elkapják, kifektessék.

ÖSSZEFOGLALÁS

A láthatóan harcias kedvébe került egykori képviselő kirázta a megoldást, odakente a kormányra az egész felelősséget, úgy véli, ha most nem cselekednek, akkor ez a lehetőség is kifolyik az ellenzék keze közül.    Forrás: Pestisrácok.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató