2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Szijjártó eligazítást tartott: nem érti, hogy van annyi idejük világjárvány közepén, hogy velünk foglalkoznak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookján tette közzé gondolatait a rendkívüli külügyi bizottsági üléssel kapcsolatban.Hangsúlyozta, pontosan tudják, hogy néhány országban a kormányzati intézkedések során jobban számít a nemzetközi liberális média elvárása, mint a választópolgárok akarata. Az is világos, hogy akik most a magyar jogállamiságot féltik, azok nem olvasták el a koronavírus-törvény szövegét.Videójában pedig a következőket mondta:„Nem fér a fejembe, hogy lehet az, hogy a görög miniszterelnöknek, a norvég miniszterelnöknek, a dán külügyminiszternek, a svéd külügyminiszternek, a finn Európa-ügyi miniszternek, a holland külügyminiszternek és még nem tudom én, hogy kinek erre van ideje. Ezt az egyet nem értem, megmondom őszintén. Most, amikor itt állunk egy olyan válsággal szemben, amelyről Mesterházy alelnök úr jogosan mondja, hogy nem tudjuk, hogy pontosan mi ez. Ahol szakemberek százezrei kutatják, hogy milyen kiút lehet.
Itt állunk egy olyan válsággal szemben, amelyben Európában ezrek halnak meg naponta úgy, hogy hála istennek nincsen háború, és akkor vannak emberek, akik erre érnek rá. Nekem ez nem megy a fejembe.
Ez hogy lehet? Hogy nekik egy nap 25 órából áll-e, vagy 28-ból, vagy 30-ból? Hogy csinálják?
Miközben a saját országaikban meredeken megy föl a fertőzöttek száma, aközben van nekik idejük naponta órákban mérhetően azzal foglalkozni, hogy a magyar koronavírus-törvény értelemében az álhíreket terjesztők, riadalmakat okozók hogyan lesznek megbüntetve, hogy ki vet majd véget Magyarországon a veszélyhelyzetnek.”
  (888.hu nyomán)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató