Vadhajtások

Amikor már Ungár Péter alázza a Jobbikot és a csicska lapjukat az Alfahírt, az már tényleg a vég

Keményen nekiment a Jobbiknak és házi médiájának, az Alfahírnek is Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő. A politikus az ellenzéki összefogásról beszélt az Alfahírnek, de a beszélgetés során a Jobbikban dúló belháborúról is szót ejtett, amikor a lap nehezményezte, hogy a képviselő érdekkörébe tartozó Azonnali.hu a Jobbik széthullását jósolja. Ungár a Jobbik pártsajtójának erre a felvetésre reagálva azt javasolta: tartsanak önvizsgálatot és ne a médiát hibáztassák a belső problémákért,- adta hírül a Pestisrácok.hu.

Mint ismert, a Jobbik ismét a széthullás szélén áll, miután Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea is “fellázadt” Jakab Péter pártvezér ellen. A feszültségek oka, hogy a két renitens politikus Jakab Péter belső tisztogatásának céltáblájává vált, amit sokan nem néznek jó szemmel a párton belül sem. A média pedig pártállástól függetlenül a Jobbik széthullásáról beszél, ami láthatóan zavarja a pártvezetést – az Alfahír Ungár Péterrel készített interjúja legalábbis ezt sugallja. A portál arról kérdezte Ungárt, hogy mit jósol 2022-re, lesz-e teljes ellenzéki összefogás, és ha igen, mit jelentene ez egy esetleges kormányváltás esetén. Az LMP-s politikus úgy vélekedett, hogy az összefogás lehet az ellenzéki siker kulcsa, ehhez azonban le kell zárni a folyamatban lévő vitákat. Emlékeztetett, hogy Szombathelyen a Jobbik nem vett részt az ellenzéki együttműködésben és nem volt részese az ellenzéki sikernek. Erre a pártújság támadásba lendült, kifejtve, hogy az ellenzéki viták lezárását nem segíti, hogy az ellenzéki média – köztük az Ungár érdekeltségi körébe tartozó Azonnali – a Jobbik széthullásáról cikkezik. A képviselő erre úgy reagált:

ezután a kérdés után az Alfahír tulajdonosa, a Jobbik Magyarországért Mozgalom – ez így van, hiába nincs benne az impresszumban – elvesztette minden komolyan vehetőségét a sajtószabadság kérdésében.

Hozzátette: ha egy újságban nem tetszenek a publicisztikák, nem a többségi tulajdonost kérdezzük föl. Kifejtette: ismerős neki a Jobbik helyzete, ő is volt már tagja széthullóban lévő szerveződésnek. Mint fogalmazott,

sokat hibáztam a 2018-as kampányban és azt követően, beláttam, tanultam belőle. Nem a médiát hibáztattam. Ezt ajánlom az Alfahír tulajdonosainak is.

 

 

 

Forrás: Pestisrácok.hu