2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Sajtóklub: az őszödi beszédet ma már egy baráti körben Karácsony Gergely is elmondhatná

Ma van az őszödi beszéd 14. évfordulója. Az eheti Sajtóklubban Bayer Zsolt vendégei: Huth Gergely, portálunk főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője felidézték Gyurcsány Ferenc felejthetetlen pillanatait – írja a hirtv.hu.

Az első benyomásom az volt hallgatva ezt a 14 évvel ezelőtti szöveget, hogy ezt igazából egy baráti körben Karácsony Gergely is elmondhatná. (…) Tehát most Karácsony Gergelynek hívják az akkori Gyurcsány Ferencet
Azon gondolkodtam, hogy vajon miért van a társadalomban egy elég széles réteg, amelyik egyáltalán nem úgy hallgatja ezt a beszédet, ahogyan mi. És ha visszagondoltok rá, rögtön az első pillanatokban megindult ennek a beszédnek az átformálása, az átértékelése. Retorikai csúcsteljesítmény – mondták róla, a legőszintébb igazságbeszéd – mondták róla. Miközben az „actor” végig arról beszél, hogy össze-vissza hazudoztak– vélekedett a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó.Ha lenne egy emlékműve a baloldalnak, ami akkor jöhetne létre ha a baloldal már nem létezne és szeretnénk emlékezni elrettentésképpen, hogy volt egy ilyen politikai erő Magyarországon, akkor azt valahogy az őszödi beszédből kellene megformázni. Az egész jelenség, ami ebből a beszédből kiderül, az visszatükrözi azt, hogy a baloldal mindig addig kormányoz, amíg a más pénzét el nem költi. Utána mindig jönnek a jobboldali konzervatívok, akik helyrepofozzák a gazdaságot, hogy aztán a baloldal megint elherdálhasson mindent– fogalmazott a PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergely.  
Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató