2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Tarlósnak most lett elege Kamu Geriből

Karácsony Gergely egyre gyakrabban és egyre durvább megfogalmazásokkal emlegeti a korábbi városvezetést mindenféle ügyben, amit persze az ellenzéki média is lelkesen ismételget tovább – jelentette ki Tarlós István csütörtökön a PestiSrácoknak. Az egykori főpolgármester emlékeztetett: a baloldali ellenzék tíz hónap alatt többet mutogatott vissza, mint ők tíz év alatt a Demszky-féle városvezetésre.
Eddig visszafogottan reagáltam az egyre gyakrabban és egyre durvábban megfogalmazott utalgatásokra. Nem is kívánkozom vissza a döntéshozók közé, mert mostanában már tényleg elegem van Karácsony Gergelyből. Számomra kezd egyhangúvá válni, hogy hetente legalább háromszor azt hallom, hogy „az előző városvezetés…”, amit  persze az ellenzéki média is lelkesen ismételget tovább
- mondta Tarlós István, majd hozzátette:
emlékszem, hogy jajveszékelt annak idején az ellenzéki szavalókórus: „ne mutogass vissza, most te vagy ott, oldd meg a problémát” – mondták. És most ők azok, akik 10 hónap alatt többet mutogatnak vissza, mint mi tettük az eltelt 10 évben.
A korábbi főpolgármester arra is emlékeztetett, hogy Karácsony részvételiségért felelős helyettese, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor „végigrodeózta” az ellenzéki médiát azzal, hogy vizsgálják meg a Tarlós-korszak korrupció-gyanús ügyeit. A volt főpolgármester elmondta: ehhez még egy olyan tízes listát is mellékeltek, amelyik hemzseg a még jelenlegi szövetségeseikhez kapcsolódó ügyektől. – Így persze már egyáltalán nem véletlen az sem, hogy Gy. Németh Erzsébet eléggé visszafogottan nyilatkozott ez ügyben az ATV-n – fogalmazott. A hatósági vizsgálat egyébként a napokban azzal az eredménnyel zárult, hogy jelen körülmények között nem merül fel korrupció gyanúja. – Nem értelemszerű ugyan, hogy miért nem írták ki tíz hónapig azt a tendert a Lánchíd felújítására, amit feltételesen már decemberben megtehettek volna, de még kevésbé világos, hogy október 13-a után mit is tehetett volna ennek érdekében a korábbi városvezetés. Magában is sunyi pofátlanság, hogy agyonhallgatják mindazt, amit mi megörököltünk teendőkben és adósságokban egyaránt 2010-ben, és hogy azok feldolgozásához mennyi idő és pénz kellett – mutatott rá Tarlós. Hozzátette: harmincévnyi munkája alapján annál több tiszteletet várna Karácsonytól, mintsem olyanokat mondjon, amikről maga is tudja, hogy hamisság.
– Rendben van, Karácsonyt tavaly ősszel különböző körülmények együtthatása odasegítette a főpolgármesteri székbe. Elkerülhettem volna, hogy ebben szereplő legyek, de sosem vitattam az eredményt és azonnal gratuláltam neki. Tudomásul veszem, hogy sárga csíkokat fest az aszfaltra, hol kurd, hol szivárvány zászlókkal foglalkozik, a lengyel elnökválasztásról értekezik, egyfolytában panaszkodik, ködösít, örökké mások dolgába kotyog, naphosszat facebookozik és elnéző mosoly kísértében minden felelősség elől menekül, ahogy a torkán kifér, de az igen sokszori polgármesteri választásom – amitől ő nagyon messze van még – és harminc évnyi szakadatlan munkám alapján annál több tiszteletet vártam és várnék Karácsonytól, mintsem olyanokat mondjon, amikről maga is tudja, hogy hamisság. Ha valaki báb, hát ő aztán Zuglóban az volt, hogy a jelenről már ne is beszéljünk
– húzta alá az egykori főpolgármester.  Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató