2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kovács Zoltán Twitter-bejegyzésben ment neki az Európai Bizottság alelnökének és igazságügyi biztosának

Vera Jourová és Didier Reynders uniós biztosok az ideológiai meggyőződésük alapján végzik munkájukat, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét - írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitter-üzenetében pénteken.

Úgy fogalmazott, Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke ismét kompromittálta magát, és bebizonyította, nem ér fel az uniós biztos szerepéhez. Közölte:
a biztos a magyar sajtószabadságról semmit sem tud, és hazudik, mert Soros György pénzeli.
Kovács Zoltán szerint Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa is teljességgel hasztalan a tagállamok számára a világjárvány idején.
Kiemelte: a két uniós biztos az ideológiai meggyőződése alapján végzi munkáját, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét.
Továbbra is követeljük Vera Jourová lemondását - zárta üzenetét Kovács Zoltán.  Didier Reynders pénteken Brüsszelben azt mondta: ahogy minden tagország esetében, Magyarország számára is fontos, hogy a törvény- és alkotmánymódosítások elfogadását széleskörű vita előzze meg. A magyar alaptörvény módosítására vonatkozó javaslattal összefüggésben megjegyezte: noha ez tagállami hatáskörbe tartozik, a tagországoknak tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi emberi jogi kötelezettségeiket és a hatályos uniós jogszabályokat. Vera Jourová kijelentette: a média magyarországi helyzetét érintően komoly aggályok merülnek fel a szólásszabadság, valamint a független média munkafeltételeit illetően.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató