Vágónak elborult az agya: azt bizonygatja, hogy a Fidesz márpedig fasiszta párt

A DK politikusa a Facebookon veri ismét a nyálát.

„Deutsch legestapósozta és leávósozta Webert, amit azzal próbálnak mentegetni a Fidesz szószólói és hű médiamunkásai, hogy »de Orbánt meg hányszor fasisztázták le«. Nos, a nemrég elhunyt író, filozófus Umberto Eco lajstromba foglalta a fasizmus alapelveit, ezzel kellene egybevetni az Orbánt ért vádakat” – írja a politikus.

Hozzátette:

„A Deutschot védő politikusoknak és publicistáknak is keresniük kellene (vagy maguknak összeállítaniuk) egy ilyen náci-komcsi listát, és azt összevetni Weber munkásságával. Aztán lássuk, hol a több egyezés. Eco sorolja 1995-ben megjelent, »Ur-Fascism« című írásában:

a tradíciók kultusza, nacionalizmus, modernizmus-ellenesség, a liberális értelmiséggel szembeni gyanakvás, aki nem ért egyet, az (haza)áruló, félelem a másságtól, rasszizmus, a frusztrált középosztály felkarolása, nemzetközi összeesküvés propagálása, idegengyűlölet, a feltételezett ellenség erős és nagyon gazdag, az élet állandó harc az ellenséggel, a végső győzelemig, a gyengék lenézése, hősi halál kultusza, macsóizmus, nők és melegek megvetése, az egyénnek nincs joga, csak a többségnek, saját nyelv kidolgozása, »újbeszél« (Orwell)” – írja Vágó István.

 

 

 

Check Also

Mostantól Donáth Anna az arcátlanság mértékegysége

Hidvéghi Balázs belerúgott egyet a momentumos hazaárulóba:   „A momentumos EP-képviselő Facebook-bejegyzésében egyenesen Orbán Viktort …