Vadhajtások

Wilders: Orbán Viktor egy hős

A bevándorlásellenes holland Szabadságpárt vezetője Hágában adott interjút az Echo TV-nek.

Geert Wilders példaértékűnek és követendőnek nevezte a magyar migrációs politikát. A holland politikus szerint az Orbán-kormány által építtetett határzár nemcsak feltartóztatja a migránsokat, hanem megvédi a magyar embereket is. A pártelnök hozzátette, azért támadják Magyarországot Brüsszelben, mert erős nemzetállamként a magyar emberek érdekét védi.

”Orbán Viktor egy hős”

– jelentette ki Geert Wilders az Echo TV kamerái előtt. Elmondta, talán a magyar miniszterelnök az egyetlen olyan vezető Európában, aki kimondja, hogy hazája keresztény és nem iszlám ország.

“Amennyiben egy országnak megvan a nemzeti büszkeségérzete, és meg akarja védeni területét, emellett megvan minden technikai eszköze, akkor lezárhatja a határait. Ezt kellene tennünk nekünk is, mint a magyaroknak. Ne felejtsük el, mi történt az elmúlt években például Szíriában. A válság következtében óriási migrációs hullám indult el. De ez mind semmi ahhoz képest, ami az elkövetkező évtizedekben várható!”

Wilders a német aktuálpolitika történéseire is kitért. Véleménye szerint a német kancellár visszavonulása egyértelműen azt jelenti, hogy Angela Merkel elismerte, hogy a migrációs politikája megbukott.

“A kancellár a Willkommenskulturral szabad beutazást biztosított azon szélsőségeseknek is, akik terrortámadásokat és más bűncselekményeket hajtottak végre Európa-szerte”

– bírálta  Merkelt a holland pártelnök. Arra a kérdésre pedig, hogy Brüsszel miért állítja pellengére Magyarországot, Wilders azt mondta:

“Azért, mert az Orbán-kormány elutasítja Brüsszel liberális szupranacionális elveit, és erős nemzetállamban gondolkodik.”

Majd hozzátette:

“Magyarország nem akar bevándorlókat. Erről népszavazást is tartottak, és a többség visszautasította a kvótarendszert. Orbán miniszterelnök úr azt mondta, megvédik a magyar embereket. Őt a polgárok választották meg, nem pedig a brüsszeli bürokraták, és nem is az úgynevezett európai vezetők, akik valójában nem is vezetők.”

Végezetül reményét fejezte ki, hogy a Visegrádi Együttműködés országai, Ausztria, illetve Olaszország (más államokkal is kiegészülve) egy olyan erős politikai tömböt alkothat a jövő évi EP-választásokra, amely ellensúlyozni tudja a bevándorláspárti uniót.

Forrás: 888.hu