2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Brit rekord: elérte a százat az idén elkövetett halálos késelések száma

Nem a legbiztonságosabb ország, az egyszer biztos.A legfrissebb felmérésekből kiderül: az áldozatok közül 83 volt férfi, 17 pedig nő. Emellett közel felük 30 év alatti volt. A legfiatalabb áldozat 14, míg a legidősebb 80 éves volt.
Az áprilisi adatok szerint az elkövetők 73, míg az áldozatok 53 százaléka fekete vagy bevándorló hátterű.
A legtöbb késelést továbbra is Londonban követték el, ezidáig idén összesen 30 halálos kimenetelű támadás történt a fővárosban.Az Országos Statisztikai Hivatal által áprilisban kiadott adatok azt mutatják, hogy Angliában és Walesben 19 százalékkal nőtt meg az erőszakos bűncselekmények száma az elmúlt évekhez képest.Az is kiderült, hogy a késsel kapcsolatos bűncselekmények hat százalékkal ugrottak meg tavalyi évhez képest és eddig több mint negyvenezer késsel vagy pengével végrehajtott támadásról számoltak be. Ha átlagot számolunk, ez 112 esetet jelent naponta. Mindemellett pedig a gyilkosságok száma is hat százalékkal nőtt meg, amelyek közül négyből tízet késsel vagy pengével követtek el.
Mindez hatással van az ország egészségügyi hálózatára is.
Orvosok elmondásai alapján egy ilyen eset miatt meg kell szakítani az operációkat, továbbá nagyon megterhelik a mentőszolgálatokat is. Arra is figyelmeztettek: előfordult már, hogy a bandák rátámadtak a kórházban fekvő betegekre is, hogy befejezzék amit elkezdtek, feltéve, ha nem sikerült elsőre az „akció”.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató