Vadhajtások

Pollreisz, a győri ellenzék jelöltje OKJ-s segédkönyvtárosként szakértett

2010 előtt a vidékfejlesztési, úgynevezett LEADER program a szocialisták kifizetőhelyeként működött – írja a PestiSrácok.

Olyan dokumentumra bukkant a PestiSrácok az interneten, ami szerint a baloldal győri polgármesterjelöltje 2005-ben az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program LEADER programjában volt szakértő és képző. Ez azért is érdekes, mert Pollreisz Balázsnak nem volt és nincs olyan végzettsége ami az agrár szektorhoz kapcsolódna – írja a lap. Pollreisz mellett akkori párttársa, Neupor Zsolt neve is feltűnt a LEADER program szakértő képzői között.

2010 előtt a vidékfejlesztési, úgynevezett LEADER program a szocialisták kifizetőhelyeként működött, a Brüsszelből könnyen jött forrásokat itt osztották szét a hűséges káderek között – írja a PestiSrácok hozzátéve, hogy a kormányváltás után több korrupciógyanús ügyre is fény derült, hogyan tűntek el százmilliók, milliárdok a rendszerben, több esetben aztán büntetőeljárás is indult.

A portál megkereste Budai Gyulát is, aki akkoriban elszámoltatási kormánybiztosként saját maga is több LEADER-hez kapcsolódó ügyben tett feljelentést, ami után nyomozás is indult.

Győrből is kaptam információkat, hogy a LEADER-programban trükközhettek pénzekkel és fiktív számlákkal fedtek le különböző kiadásokat, ezért Győr környékén is vizsgálódtunk. A győri MSZP-s politikussal, Neupor Zsolttal még személyes összetűzésem is volt, ezért sem fogom, elfelejteni a nevét. Ő a gyanús LEADER projektek idején a Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet szakmai igazgatója volt. A vizsgálat során három olyan szerződést találtunk, amelyeket még 2007-ben, az MSZP-s Neupor Zsolt vezetése idején kötött a cég, és amelyek kapcsán felmerült a hűtlen kezelés gyanúja

– mondta a PestiSrácoknak Budai Gyula.

Forrás: Mandiner.hu