Vadhajtások

Boris Johnson: Az iszlamisták rehabilitációja nem igazán lehetséges

Nagyon kevés Iszlamistát lehet rehabilitálni a brit miniszterelnök szerint, aki azt mondta, hogy a börtön az előnyben részesített lehetőség.

Néhány napja a húsz éves Sudesh Amman több embert megkéselt Dél-Londonban. Az elkövetőt nem sokkal azután engedték szabadon, miután három évet és négy hónapot ült a börtönben terrortámadás miatt. Idén januárban szabadult és a hírek sokkolták a brit közéletet.

Nem ez volt az egyetlen incidens, mert 2019 novemberben szintén egy dzsihadista szabadult, aki meg a kiengedését követően két ember életét oltotta ki. A novemberi merénylő csak a büntetése felét töltötte le. Az említett esetek sokkolták a briteket és vitát váltott ki az állampolgárok között.

Boris Johnson is megszólalt az ügyekben és a következő képpen gondolja,

az olyan iszlamistákról, akik erre a vallásra tértek át az újraképzéssel és rehabilitációval náluk nagyon nehéz sikereket elérni és ebből is csak a töredéke valósul meg.

A miniszterelnök szerint újra kell gondolni az igazságszolgáltatásban azt, hogy hogyan is kezeljék ezt a helyzetet, mert ezek az emberek egy pszichológiai akadályt építettek fel mentálisan és nagyon nehéz meggyőzni őket. Egy új megközelítés alapján megtagadnák a bebörtönzött terroristák és az erőszakos vagy szexuális ragadozók korai szabadlábra helyezését.

Azonban számos terrorizmus vádjával elítélt rab már arra készül, hogy korábban lehet szabad.

Johnson azt is szeretné biztosítani, hogy a terroristák visszamenőleg se tudják elérni azt, hogy korábban engedjék ki őket a börtönökből.

Shadig Khan London főpolgármestere (Kamu Geri legújabb elvtársa)  azt mondta, hogy

„a terror egy nagy város része”

és ezt a mondatát nyugati vezetők és a média is kritikával illette. Sokan arra mutattak, hogy Varsó, Prága, Pozsony és Budapest egyáltalán nem szenvedett el terrorista támadást, annak ellenére, hogy ezek is nagy városnak számítanak Európában.

A cikk Orbán Viktor szavait is megemlíti, hogy természetesen nem elfogadott tény az, hogy az összes bevándorló terrorista, de az a lényeg, hogy az összes terrorista a bevándorlók közül került ki és az a kérdés, hogy mikor is vándoroltak az Európai Unióba.

Vadhajtasok.hu

Forrás: Voice of Europe