2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kovács László volt külügyminiszter rúgott egyet a külhoni magyarokba

A Kossuth rádió szerda reggeli adásában beszélgetést hallhattunk Kovács Lászlóval, akit az a „megtiszteltetés” ért, hogy Gyurcsány Ferenc évértékelőjére is meghívták. Az MSZMP egykori központi bizottságának tagja a nagyváradi magyarokkal példálózva foglalt állást a külhoniak magyar állampolgársága, és szavazati joga ellen.

„Számomra mondjuk egy nagyváradi magyar nemzetiségű román állampolgárnak a szavazata más jelentőségű, mint mondjuk egy debreceni magyarnak a szavazata”

– hangoztatta Magyarország egykori külügyminisztere. „Nagyváradi magyar kontra debreceni magyar? Vagy még az sem?!” – teszi fel a költői kérdéseket a Magyar Nemzet.   „De nem ám, mert a nagyváradi román állampolgár jelenleg szerencsére csak Romániában szavazhat, kedves DK-ba olvadó Kovács elvtárs, legyen az bármilyen nemzetiségű. A Nagyváradon élő magyar állampolgár pedig egy jottányival sem kevesebb önnél, vagy aktuális elvtársánál, Gyurcsány Ferencnél, sőt!- foglal helyt a határ menti város magyarjai mellett a Magyar Nemzet.   Kovács László, nagyváradiakat bíráló szavait itt hallgathatják megForrás: Magyar Nemzet
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató