2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Szél, Hadházy és Szabó nem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs, vagyis a nemrég megalakult Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség tagjai közölték, hogy eddig sem a felhatalmazás, hanem a politikai akarat hiányzott a cselekvéshez.

A kormány már most is kétféle jogcímen hozhat rendkívüli intézkedéseket: az egészségügyi válsághelyzet és a járványügyi veszélyhelyzet korlátlan felhatalmazást ad a kormánynak a járványkezelésre - írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos.Úgy látják, a törvény valójában arról szól, hogy a parlament adjon-e felhatalmazást a kormány minden jövőbeli döntésére és azok 90 napig való hatályban tartására.
"A tavaszi és őszi tapasztalatok is azt mutatták, hogy a kormány gátlástalanul visszaélt a rendeleti kormányzás adta lehetőségekkel: jó példa erre az információs jogok kiüresítése, a gödi különleges gazdasági övezet létrehozása, a három éves munkaidőkeret egyoldalú elrendelésének lehetősége, az önkormányzatok kivéreztetése, vagy a szájzártörvény. A nemrég bevezetett különleges jogrenddel is már visszaélt a kormány: egy pár napja hozott rendelete értelmében meg kell semmisíteni a tatai helyi népszavazás kiírásáért összegyűjtött aláírásokat"
- olvasható a bejegyzésben.Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató