2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Az ellenzéki szennyoldalak most egy "horogkereszttől" kezdtek rettegni

Hatalmas rettegés kezdődött egy karkötő miatt.   Előre leszögezzük, nem tisztünk megvédeni Szalma Györgyöt, aki "horogkeresztes" karkötőben jelent meg egy műsorban. Azonban az ostobaságnak tényleg nincsen határa.  Lássuk akkor a hírt, képpel, és a Momentum feljelentést is tesz az ügyben. 
Náci jelképpel szerepelt az Origo propagandistája - feljelentést teszünk!Szalma György, a közpénzből működő, Origo nevű propagandalap munkatársa néhány napja egy horogkeresztes karkötőt viselve vett részt a szintén közpénzből működő propagandatévé, a PestiTV adásában. Ma már alig lepődünk meg, hogy a kormánypárt csatolt részei egyre jobban hasonlítanak a nemzetiszocialista eszmék képviselőire: néhány éve egy másik propagandalap munkatársa karlendített büszkén, nemrég pedig azt a Raffay Ernőt tüntették ki tisztikereszttel, aki szerint a zsidók “kitúrták a magyarokat a pozíciókból a tudományban, az akadémiában”, és “Kárpátalján nagyon agresszív elzsidósodás volt”. Legújabban pedig Szabó Tímeáról írt a Magyar Nemzet szerzője nemzetiszocializmust idéző lejáratócikket. Ami 10 éve a kurucinfó volt, az ma a közpénzből tolt kormánypropaganda. Tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt Körömi Attila - Momentum, a Momentum elnökségi tagja feljelentést tesz az Origo munkatársa ellen. Kíváncsian várjuk, maradhat-e egy horogkeresztet viselő propagandista a Fidesz egyik beszélőfeje,- írja a Momentum és a teljes balliberális sajtó rettegésbe is kezdett.
Akkor lássuk mi is van valójában az Origo újságírója csuklóján:
A szvasztika (卍 és 卐) egy egyenlő szárú kereszt, amelynek a szárai derékszögben megtörtek. Egyike a legősibb jelképeknek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. Legtöbbször úgy helyezték el, hogy a vonalak vízszintesen és függőlegesen legyenek, bár néha 45 fokkal elforgatva is használják; a hindu változatban gyakran egy-egy pöttyöt is tesznek a szárak közé.
Politikai töltését a 20. század elején kapta. Egy bizonyos Lanz von Liebenfels Ostara nevű újságjában tűnt fel, Hitler ebből kölcsönözte, s a jól ismert, sarkára állított formájában ő tette meg a német nemzetiszocializmus jelképévé.
A napkereszt (szvasztika) is egy ősrégi, minden kultúrában megtalálható szimbólum. Sokféleképp értelmezik, mert valóban “mindent” jelent. Számít a forgásiránya is, mert az egyik a teremtés egyék felét jelenti (a szellem anyaggá sűrűsödése, ez a felkelő nap útja, s értelemszerűen a termékenység, a bőség jele is), a másik irány az anyag szellemmé szublimálása, vagyis a “fekete nap”, az éjszaka minősége. Egyik sem jobb a másiknál, hisz egymás tükörképei is.
A felső képen láthatjuk a tengely körül a forgást,…s ha gyorsan forog a keresztünk, akkor csak egy kört látunk. A 4 szár jelképezi a 4 őselemet, s a középpont az ötödik elem, ami az egészet működteti.
A buddhisták nem véletlenül használják sokszor együtt az ellentétes forgásirányú szvasztikákat, mert ez jelenti azt az egyensúlyt, amire törekednünk kell. Nevük is van a két keresztre, az egyik az ura manji, a másik az omote manji. Az egyik az intuíciót, a másik a logikát, az erőt jelenti. Hasonlatos ez az agyműködésünkhöz is, ahogy a két agyféltekénknek szinkronban kell működniük.
Viszont van egy jó hírünk.
Ilyen karkötőt bárki rendelhet, például az Amazonról. Amennyit csak szeretne.
Nos, ez volt a mai nagy ellenzéki rettegés.
   
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató